Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Η "αξιόπιστη" Ελληνική τηλεόραση της προπαγάνδας

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/01/blog-post_6703.html
Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων παρουσίασαν χθες δύο ιεράρχες οι οποίοι διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με δύο σοβαρά θέματα που προβληματίζουν την Ελληνική κοινωνία.

Του ενός όμως η άποψη που βόλευε την προπαγάνδα της τηλεόρασης τιμήθηκε δεόντως και μάλιστα με εντυπωσιακό ρεπορτάζ, του άλλου όμως ιεράρχη η άποψη φάνηκε πως δεν τους άρεσε κι έτσι στο ρεπορτάζ προσπάθησαν να τον γελιοποιήσουν....




Συγκεκριμένα:

H άποψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου που βόλευε στο σχέδιο υπέρ της απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες , παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ με τον πλέον τιμητικό τρόπο οσα να μην ήταν άποψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας αλλά εντολή Θεού που οι ευσεβείς ρεπόρτερ επροσκύνησαν.




Η άποψη του Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμου που είπε πως "Αν όσοι καταχράστηκαν χρήματα του Ελληνικού κράτους επέστρεφαν τα μισά, το έλλειμμα δεν θα υπήρχε" ΔΕΝ βόλευε τα φερέφωνα του συστήματος , αφού υπονοούσε πως τ'αφεντικά τους ειναι κλέφτες , κι έτσι στο ρεπορτάζ που του έφτιαξαν ήταν ειρωνικό και υποτιμητικό , με φράσης όπως ο Μητροπολιτης οικονομολόγος, έκανε τους υπολογισμούς, και γενικότερα ότι μπορούσαν να βρούν για να λασπώσουν τον ιεράρχη.

Δεν θα μπουμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε τη γνώμη κανενός απο τους δύο, δικαίωμά τους άλλωστε να έχουν τις απόψεις τους και να τις διατυπώνουν κιόλας, το αντίθετο θα λεγόταν φίμωση.

Οι απόψεις και τον δύο ιεραρχών ήταν για τελείως διαφορετικό μεταξύ τους θέμα, του πρώτου για την ιθαγένεια και του δεύτερου για την οικονομία.

Πως λοιπόν είναι δυνατόν η ΑΠΟΨΗ περί ιθαγένειας να είναι καλή και άγια και να τονίζεται με δέος στον ιεράρχη που την διατύπωσε, σε αντίθεση με την AΠΟΨΗ του άλλου ιεράρχη περί οικονομίας η οποία γελοιοποιήθηκε στο έπακρο.

Πως είναι δυνατόν η ΑΠΟΨΗ του ενός ιεράρχη να παρουσιάζεται ώς σοβαρή και με ιδιαίτερη βαρύτητα , ενώ του άλλου ιεράρχη η ΑΠΟΨΗ να παρουσιάζεται ώς γελοία και κατακριτέα.

Κι όλα αυτά, την ίδια μέρα, στο ίδιο δελτίο, απο τους ίδιους ευσεβείς ρεπόρτερ !!!

Τελικά αυτή την εκκλησία , όποτε σας βολεύει τη σέβεστε και την τιμάτε, κι όποτε δε βολεύει την ειρωνεύεστε και τη γελοιοποιείτε.

Μήπως έχετε καταντήσει τελείως γραφικοί εκεί στα κανάλια , εσείς και οι περιβόητη δημοσιογραφική σας δεοντολογία ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου