Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Ερώτηση Ν.Νικολόπουλου στους Υπουργούς Εσωτερικών & Πολιτισμού

http://citizengr.wordpress.com/2010/01/14/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1/
http://www.nikosnikolopoulos.gr/?section=1167&language=el_GR&itemid730=1628

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στις Εφορείες Αρχαιοτήτων

Την ίδια ώρα που το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων Αρχαιολογικών Έργων καθυστερεί εσκεμμένα και πιθανότατα παράνομα, την επαναφορά δέκα πρώην συμβασιούχων εργαζομένων του Μουσείου Πατρών στην εργασία τους (μετά από την δικαίωσή τους στο Πρωτοδικείο και στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει), η ΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προκήρυξαν 60 συνολικά θέσεις εργασίας, λίγο πριν ή κατά την διάρκεια των εορτών.

Η συνολική μεθόδευση, σύμφωνα με το Νίκο Νικολόπουλο, δείχνει για ακόμα μία φορά πως τόσο οι προεκλογικές διακηρύξεις του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και οι μετεκλογικές «κορώνες» της κυβέρνησης περί προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, τέλους του καθεστώτος των συμβασιούχων στο Δημόσιο, κλπ αποτελούν απλά και μόνο αερολογίες και στάχτη στα μάτια του κοσμάκη.

Μάλιστα, ο βουλευτής Αχαΐας, φέρνει το συγκεκριμένο θέμα και στην Βουλή μέσω ερώτησης προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού. «Γιατί γίνονται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε στους πολίτες, ότι οι προσλήψεις προσωπικού θα γίνονται με διαφανείς διαδικασίες και μόνο μέσω ΑΣΕΠ;» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, θέτοντας παράλληλα μια σειρά ακόμα ερωτημάτων για το χρονικό διάστημα ισχύος των προκηρύξεων, τη διασφάλιση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις των υποψηφίων, την κατάθεση των δημοσιεύσεων των προκηρύξεων, τα πρόσωπα που αποτελούν την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων, τα κριτήρια και τα μόρια που θα ισχύσουν, κλπ.

Παράλληλα, ο Αχαιός βουλευτής, θέτει το ζήτημα των δέκα πρώην συμβασιούχων που αν και δικαιώθηκαν δικαστικά δεν έχουν επανέλθει ακόμα στην εργασία τους, στο νέο Μουσείο Πατρών και ρωτάει γιατί δεν τους έχει ανατεθεί μέχρι σήμερα αντικείμενο εργασίας και αν θα διαταχθεί ΕΔΕ, προκειμένου να εξακριβωθούν τυχόν διοικητικά ή ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί.

«Το ΠΑΣΟΚ, πίσω από την βιτρίνα του εκσυγχρονισμού και των εξωραϊσμών της κυβερνητικής εικόνας, μετέρχεται τις ίδιες παλαιοκομματικές μεθόδους για να βολέψει ημετέρους» σχολιάζει ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως πολύ γρήγορα εξαντλούνται τα αποθέματα δυναμικής του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου