Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ο Λοβέρδος επειγόντως να πάει σπίτι του!

http://seferou.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html
Ο Λοβέρδος επειγόντως να πάει σπίτι του!
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει καθημερινά δείγματα υπουργικής ανεπάρκειας. Ενεργεί ως εσωτερική αντιπολίτευση στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που με νύχια και με δόντια πασχίζει η κυβέρνηση του ΓΑΠ να επιτελέσει. Τι άλλο περιμένει ο Πρωθυπουργός για να τον στείλει στο σπίτι του; Μετά την ιστορική φράση «τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε είναι άδεια είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο», στις 11/01/2010 στον RealFM, φράση που διαψεύστηκε από τον Υπ.Ο. αλλά τρομοκράτησε τις στρατιές των ανέργων και όχι μόνο, μα που τον ανέδειξε σε star του χαβαλέ των ΜΜΕ, επανήλθε χθες ως μάντης κακών – τύφλα νάχουν οι τρομοκράτες – προβλέποντας 1.000.000 ανέργους μέχρι το τέλος του 2010!

Όλα αυτά, τη στιγμή που η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο ΟΑΕΔ, αλλά και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υποβάλλει σήμερα η κυβέρνηση στην ΕΕ, ανεβάζουν τον αριθμό των ανέργων σε 500.000. (Δείτε εδώ) Η τρομολαγνεία του κυρίου Λοβέρδου έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και φαίνεται ότι είναι εντελώς άσχετος με την τέχνη της πολιτικής. Το χειρότερο, δε γνωρίζει ότι ως υπουργός καλείται να δίνει λύσεις κι όχι να κάνει μαύρες κι άραχλες προβλέψεις που προδικάζουν ότι ο απολογισμός του έργου του ιδίου αλλά και σύσσωμης της κυβέρνησης στο τέλος του 2010 δεν θα είναι απλά μηδέν εις το “πηλίκιον”, αλλά θα είναι κραυγαλέα αρνητικό.

Ποιον, ποιους, ποιες σκοπιμότητες νομίζει ο κ. Λοβέρδος ότι εξυπηρετούν οι τρομοκρατικές προβλέψεις του; Ποιο κλίμα αγοράς φτιάχνουν; Πώς βοηθάνε την ψυχολογία του τρομοκρατημένου πολίτη ο οποίος βάλλεται από παντού; Πώς επηρεάζουν τους Ευρωπαίους εταίρους απέναντί μας; Πώς μειώνουν το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό; Φοβάμαι ότι ο καθηγητής Ανδρέας Λοβέρδος είναι όχι μόνο εντελώς ακατάλληλο πρόσωπο αλλά και άκρως επικίνδυνος για το πόστο που κατέχει σε μια κρίσιμη περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Ακόμη και τα τρομολάγνα ΜΜΕ φρίττουν με τις τρομοκρατικές προβλέψεις του. Γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να πάει σπίτι του, προτού μας συσσωρεύσει και άλλα δεινά με τις αυτοεπαληθευόμενες προφητείες του. Διότι όχι μόνο το καλομελέτα κι έρχεται είναι αξίωμα, αλλά και το κακομελέτα κι έρχεται.

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι καθηγητές είναι εντελώς ακατάλληλα πρόσωπα για να κυβερνούν. Τα είχα γράψει και για τον κύριο Γ. Αλογοσκούφη, και για τον κύριο Π. Παυλόπουλο. Από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση, και οι καθηγητές, θεωρητικοί όντες, όταν κληθούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα στην πράξη δεν τα καταφέρνουν. Όσο λιγότερους καθηγητές έχει μια κυβέρνηση στο επιτελείο της τόσο το καλύτερο.

Να τι έγραψε το ΒΗΜΑ για τις μαύρες προβλέψεις του κ. Λοβέρδου:

«Μιλώντας χθες σε επιτροπή της Βουλής με αφορμή την επικείμενη έναρξη του ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχειας ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι η ανεργία βρίσκεται ήδη στο 12% και αν, όπως είπε, προστεθούν και όσοι απασχολούνται μερικώς, δηλαδή δύο ώρες την ημέρα ή δύο ημέρες τον μήνα, το ποσοστό όσων αναζητούν δουλειά ξεπερνά το 18%. Επανέλαβε δε πρόσφατες επισημάνσεις του ότι εντός του 2010 το ποσοστό της ανεργίας μπορεί να προσεγγίσει «ισπανικά επίπεδα», να αγγίξει δηλαδή το 20%-21% του ενεργού πληθυσμού.»

Αλήθεια, η περιβόητη πράσινη ανάπτυξη που θα δημιουργούσε πράσινες θέσεις εργασίες, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, πότε θα αρχίσει; Δεν έχω ακούσει τίποτα ακόμη για νέες θέσεις εργασίας. Εκείνο που ακούω είναι περισσότερη ανεργία, περισσότεροι φόροι, περισσότερος υποσιτισμός και καταποντισμός.

Κι αντί η κυβέρνηση συλλογικά και συντονισμένα να κινηθεί προς μια δημιουργική τροχιά για να εμπνεύσει και την ανάλογη αισιοδοξία στους πολίτες, βγαίνει ο κ. Λοβέρδος και προβλέπει φωναχτά ένα εκατομμύριο ανέργους στους οποίους υπόσχεται εκπτωτικά κουπόνια σίτισης! Τέτοιο κατάντημα της χώρας μου δεν φανταζόμουνα ότι θα ζούσα στις μέρες μου. Οποία ταπείνωση και εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Ομολογώ ότι θα προτιμούσα να μην αντιπολιτεύομαι τις προσπάθειες της Κυβέρνησης αλλά δε με αφήνουν ν’ αγιάσω. Άραγε πόσο θα σας στοιχίσουν τα κουπόνια σίτισης και η έκπτωση στα εισιτήρια; Έχετε υπολογίσει; Γνωρίζετε άραγε ότι υπάρχουν επαγγελματίες άνεργοι-τεμπέληδες, αρκετοί μάλιστα είναι αλλοδαποί, που βολεύονται με το επίδομα ανεργίας, ενώ κάνουν διάφορες αδήλωτες δουλειές παράλληλα;

Δε μπορείτε, επιτέλους, να σκεφτείτε τίποτα το δημιουργικό; Δε μπορείτε αντί για επίδομα ανεργίας ν’ αναθέσετε στους ανέργους – έστω σε ένα αριθμό απ’ αυτούς – τον καθαρισμό των βρώμικων πόλεων και της παραλίας, το σβήσιμο του γκράφιτι από τοίχους, μάνδρες, πινακίδες, κλπ., τη δενδροφύτευση στα καμένα και στα πρανή των εθνικών οδών, αντί να τους πληρώνετε για να κάααθονται; (Έχει εφαρμοστεί αυτό στη Νότιο Αφρική). Δε γεννάει τίποτα δημιουργικό το μυαλό σας;

Πολλοί από τους άνεργους είναι αλλοδαποί που εργάζονταν στην οικοδομή και είναι καλοί τεχνίτες. Αντί να τους δίνετε επίδομα ανεργίας και εκπτωτικά κουπόνια, δε μπορείτε να τους αναθέσετε τη συντήρηση ή την ανακαίνιση των εγκαταλειμμένων κτιρίων που ανήκουν στο Δημόσιο, ώστε να τα ενοικιάσετε ή να τα πουλήσετε και να εισπράξει κάτι το κράτος; Αυτές είναι μόνο μερικές δημιουργικές ιδέες. Κύριος οίδε πόση δουλειά θα υπήρχε για τον καθαρισμό των Δημόσιων Σταύλων του Αυγείου από άχρηστο και μουχλιασμένο υλικό που μόνο τα ποντίκια εξυπηρετεί…

Και για νάχουμε καλό ρώτημα, θα δώσετε εκπτωτικά κουπόνια και στους απολυμένους των Stage, την στιγμή μάλιστα που δεν παίρνουν ούτε επίδομα ανεργίας; Τι είπατε; ΟΧΙ; Δηλαδή αυτοί δε πεινάνε; Δεν είναι συμπολίτες μας με τα ίδια δικαιώματα; Δεν πρέπει κι αυτοί να επιβιώσουν; Πολύ γρήγορα τους ξέχασαν και τα ΜΜΕ. Επίδομα αλληλεγγύης δεν πήραν, επίδομα ανεργίας δεν πήραν, ένσημα δεν έπαιρναν. Δε δικαιούνται τίποτα από τα επιδόματα του Κράτους Πρόνοιας διότι είχαν διαπράξει το έγκλημα να έχουν διοριστεί με 450 ευρώ μηνιαίως από την επάρατη Δεξιά, η οποία τώρα σφυρίζει αδιάφορα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Μήπως άραγε πρέπει κι αυτοί ν’ αρχίσουν να κλέβουν και να ληστεύουν ώστε να μπουν στη φυλακή και να σιτίζονται τζάμπα; Πάντως, εδώ που τα λέμε, οι εγκληματίες έχουν πιο στοργική μεταχείριση από την κυβέρνηση που εξάντλησε τη σκληρότητα και την αποφασιστικότητά της εναντίον των εργαζομένων στα STAGE… Έκτοτε η κυβέρνηση παρουσιάζει εντυπωσιακή δυστοκία στη λήψη αποφάσεων και πελαγοδρομεί με διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, παλινωδίες, αποσύρσεις, κλπ., λόγω της μεγάαλης επιλεκτικής κοινωνικής ευαισθησίας που τη διακατέχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου