Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

Η Γαλλία απέκλεισε κατηγορηματικά να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/01/blog-post_8705.html
Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι “το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα”.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαρκοζί με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση, από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις τοπικές εκλόγές.

Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την υποσαχάρεια Αφρική και την Κίνα.

Από αυτούς μόνον οι υπήκοοι χωρών της ΕΕ οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.

Στην Γαλλία θεωρούν ότι η υπηκοότητα είναι ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα και δεν είναι "απλόχεροι", στην παροχή της, οι μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μην αποφασίζουν στην για λογαριασμό των Γάλλων πολιτών.

Ειδικά οι Γάλλοι που έχουν και τις "αποικιακές" ενοχές και υποχρεώσεις.

Επειδή λοιπόν κι εμείς βαρεθήκαμε ν' ακούμε τα δήθεν Ευρωπαϊκά παραδείγματα των δήθεν προοδευτικών που μας έχουν ζαλίσει, συνεχώς με το τι κάνουν οι Ευρωπαίοι, κατηγορώντας τους Έλληνες ως ξενοφοβικούς, ρατσιστές και άλλα τέτοια χαζά.

Σας παραθέτουμε την ανωτέρω είδηση για να καταλάβουν κάποιοι θολοκουλτουριάριδες πως ούτε οι Ελβετοί αλλά ούτε και οι Γάλλοι είναι ξενόφοβοι ή ρατσιστές , απλά έχουν φάει στη μάπα κάτι "ιδεολογίες" σαν τις δικές σας πολλά χρόνια πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου